Cucerind munții

Pentru a petrece un picnic deosebit e mai bine să alegeți un loc mai îndepărtata de casă și mai puțin vizitat chiar de voi înșivă – de exemplu într-un vârf de munte.
Așa am făcut eu azi împreună cu jumătatea mea. Ne-am dus la Muntele Summano, aici în nordul Italiei, în Provincia Vicenza.

Muntele Summano
Muntele Summano

Se află la vreo 20 de km de locuința noastră. Am mers până în localitatea San Rocco, iar peste câțiva km am ajuns la destinație. Acest sătuc, aflat la o altitudine destul de înaltă în munți, are niște străzi frumos amenajate, câteva case, o catedrală proprie, o școală, magazine și baruri.

Localitatea San Rocco
Localitatea San Rocco

IMG_3909Am găsit loc de parcare ca prin minune: zeci de familii au venit la munte ca să sărbătorească azi Ziua Națională a Republicii Italiene. Grătare, țipete de copii, picnicuri cât te țin ochii, și toate cu o priveliște uimitoare a localităților de la poalele muntelui.
Noi ne-am dus la vechiul și îndrăgitul nostru loc, pe o piatră ce dă spre partea abruptă a muntelui unde se vede doar golul și verdeață….multă verdeață!

IMG_3930Aici, în vârf de munte și aerul e altul, și arborii și pietrele… Aici soarele încălzește mai tare și ploaia te ajunge mai devreme. 😀

IMG_3924IMG_3943
IMG_3944
Cel mai minunat aici e că poți savora câteva ore în liniște ascultând doar păsările și vântul, observând din când în când un uliu sau un fluture colorat ca în acuarele. E un loc formidabil mai ales pentru iubitorii de a citi la aer proaspăt.

IMG_3939 - redimensAșa că, oameni buni, citiți, iubiți și mergeți din când în când la picnic în vreun loc deosebit! Vă veți întoarce acasă plini de emoții pozitive și mulțumiți că ați cucerit un vârf de munte pentru a face un picnic acolo sus și pentru a vă odihni mădularele în timp ce răsfoiți o carte bună.
Timpul petrcut în doi și aventurile comune fac bine în relațiile cu ființa dragă.  😉

IMG_3942 - redimens

Advertisements

One thought on “Cucerind munții

  1. Un vintulet din virful muntilor a patruns si la noi, parintii, care cu mult drag asteptam orice noutate, bucurindu-ne de pasii facuti de copii nostri, inpreuna in viata lor personala, si-i comparam cu primii pasi care ne bucurau atunci, aducindu-ne mari bucurii, cind cadeau si iar se ridicau, se loveau, dar rabdau,…Fiti sanatosi si ingerii pazitori sa va aiba in paza!!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s