Și dacă suntem un fel de prevăzători…?

silvia's blogMulți din voi poate au citit sau au vizionat The Secret (Detaliat despre carte într-un alt post). Scriitorii susțin că putem atrage orice, datorită gândurilor noastre. Universul le poate oferi pe toate, trebuie doar să știm bine ce vrem. Citind cartea și eu m-am întrebat: oare să fie așa? Suntem noi oare capabili cu forța gândurilor noastre să atragem în viața noastră tot ce ne dorim? Un exemplu din carte descrie un tânăr din New York care a vrut să încerce această Lege a atracției și și-a imaginat o pană. Una cu totul deosebită după formă și culori, astfel încât dacă i s-ar fi întâmplat vreodată s-o vadă, să știe că e anume pana pe care și-a imaginat-o și pe care legea atracției i-a adus-o înaintea ochilor. Câteva zile mai târziu, acest tânăr hoinărind pe străzile New York-ului, la intrarea într-un „zgârie nori”, singur neștiind de ce, a aplecat ochii în jos. Minune! La picioarele lui era chiar pana pe care și-o imaginase câteva zile mai devreme!
Hm…exemplul e bun, poate fi și adevărat. Eu mă întreb totuși: e forța gândurilor noastre și imaginea a ceea ce ne dorim care ne scoate în calea vieții aceste dorințe împlinite, sau de la Univers sau de la Dumnezeu avem noi un mic „dar” – de a prevede ceea ce se va întâmpla. Adică, când ne imaginăm ceea ce ne dorim cel mai mult, poate că e o previziune anticipată a ceva ce există cu siguranță în viitorul apropiat (sau îndepărtat), iar pentru noi în prezent e doar imaginea pe care o luăm ca pe o imagine a dorințelor noastre? Poate că ceea ce ne dorim va exista într-adevăr, de asta și ne vine acum în minte sub formă de gânduri și de dorințe…? Un fel de previziune a fiecăruia, de care nu ne dăm seama și pe care n-o explorăm, așa cum se studiază somnul, visele, subconștientul…?

Advertisements

One thought on “Și dacă suntem un fel de prevăzători…?

  1. Intr-adevar, acest fenomen de a atrage ceea ce iti doresti este destul de fantastic… ,dar si real.
    Un caz asemenea s-a intimplat in viata mea, multi ani in urma, de fapt s-au intimplat multe cazuri, dar de acest caz sunt ferm convins ca in realitate noi suntem ceea ce ne dorim si ne creem in viata noastra cotidiana!
    S-a intimplat acest caz multi ani in urma, pe cind avem 8-9 ani: eram la oprire in satul meu natal, vroiam sa plec la bunica in ospetie si bani aveam numai pentru drum, dar mai aveam nevoe ca sa trec printr-un oras in care trebuia sa scimb autobusul, si ca toti copiii tare vroeiam ca in acest oras sa maninc o ingetata si sa servesc ceva dulce in cafenea, si eu mergeam si tot ma gindeam ca am nevoe de niste bani ca sa pot ajunge la bunica mea si sa ma intorc, si sa-mi ajunga bani si de o ingetata. Ceva timp mai tirziu, mergand cu capul in jos, observ ceva, o hirtiuta srinsa in patrat si indata am simtit ca este ceva pretios; am indreptat-o si era o bancnota de 3 ruble sovetice…nu va imaginati ce bucurie am avut…
    Am facut o calatorie la bunica, m-am intors inca cu bani acasa!Mi-am dat seama abia acum, ca eu am atras dorinta mea sa devina reala si universul mi-a raspuns pozitiv!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s