Filme inspirate din cărțile lui Nicholas Sparks

filme dupa carti nicholas sparksNicholas Sparks e un scriitor american faimos pentru best-seller-urile sale cunoscute în întreaga lume și care ocupă cele mai înalte poziții în lista cărților recomandate de New York Times. În romanele sale Sparks tratează de cele mai dese ori iubirea profundă, spiritualitatea, predestinarea și credința.  Cărțile sale de succes au inspirat numeroși regizori care au ecranizat mai mult de jumătate din operele sale. Deși s-ar părea inițial că tratează aceeași temă, a împlinirii prin iubire, cărțile sale au totuși o nuanță profundă, iar ecranizările trezesc numaidecât lacrimile celor care sunt ceva mai sensibili. Sunt filme pe care le cunoaștem cu toții, pe care le privesc chiar și băieții (precum The Notebook), dar poate nu știați că au fost inspirate din romanele acestui scriitor. Mai noul roman apărut acum prin vetrinele librăriilor e ”See me”, iar ultima ecranizarea care urmează să apară anul acesta pe micile ecrane e ”The Choice”, regizat de Ross Katz.

Așa că am creat o listă cu filmele ecranizate după cele mai bune romane ale lui Nicholas Sparks, în ordinea cronologică a apariției lor, pentru iubitorii de cărți și de filme, numai bune în weekend sau de ziua îndrăgostiților care se apropie:

 1. Message in a Bottle, 1999, cu Kevin Costner și Robin Wright Penn în rolurile principale.
 2. A Walk to Remember, 2002, cu Shene West și Mandy Moore, cred că toate lumea a vizionat cu lacrimi acest film, plăcut, emoționant și extrem de mișcător.
 3. The Notebook, 2005, un film într-adevăr memorabil și pe care l-a vizionat fiecare cuplu cel puțin o dată. Cu Ryan Gosling și Rachel McAdams în rolurile principale, această adaptare cinematografică reprezintă un exemplu curat al iubirii eterne, despre care scrie Sparks.
 4. Nights in Rodanthe2008, romanul care ne învață că viața ne poate oferi o a doua șansă. Cu Richard Gere și Diane Lane, care mai jucaseră împreună și în Unfaithful.
 5. Dear John – 2010, cu Channing Tatum și Amanda Seyfried, pe care cred că l-a văzut toată lumea.
 6. The Last Song, 2010, Miley Cyrus și Liam Hemsworth, filmul care tratează tema primei iubiri i-a unit și în viața reală pe cei doi actori, care se despărțiseră după ceva ani, iar la începutul anului acesta au anunțat din nou că sunt împreună și că se căsătoresc.
 7. The Lucky One, 2012, o dramă romantică care are ca temă centrală destinul, cu Zac Efron în rolul principal.
 8. Safe Haven, 2013, m-a inspirat de fapt să scriu acest articol – un film frumos și destul de emoționant, cu un sfârșit deși intuit, dar neașteptat, cu Julianne Hough și Josh Duhamel în rolurile principale.
 9. The Best of Me, 2014, ecranizarea care înfățișează tema destinului a doi tineri care se regăsesc după 20 de ani, cu James Marsden, Michelle Monaghan, Luke Bracey în rolurile centrale. Romanul tratează ideea că nimic în lume nu se întâmplă pur și simplu…

 10. The Longest Ride, 2015, ecranizarea care tratează predestinarea și istoria de dragoste a două cupluri separate în timp. ”Iubirea nu este dată fiecărui, doar celor aleși”.
 11. The Choice, 2016, o adaptare delicată și intensă, care te face să visezi, cu protagoniștii Travis Parker și Gabby Holland, apare și cunoscuta actriță din Taken și Lost, Maggie Grace. Apare în cinematografele americane acum în februarie și puțin mai târziu și prin părțile noastre.

  Vizionare plăcută! 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s