Ghidul către succes. Partea II

the-secretÎn articolul precedent am selectat pentru voi, cititorii, frazele esențiale care să vă facă să pătrundeți în dedesubturile cărții. Deci ”secretul” acesteia e că gândurile se materializează pentru că gândind atragem lucrurile în viața noastră.

Dar cum funcționează ”secretul”?

1 Pas: ”Cere de la Univers ceea ce-ți dorești. Trebuie să ai dorințele formulate clar. Dacă nu ai ideile clare, legea atracției nu-ți poate aduce ceea ce-ți dorești… Încearcă să descoperi ce-ți dorești cu adevărat.”

2 Pas: ”Crede cu toată ființa ta că ceea ce-ți dorești e deja al tău. Trebuie să crezi că ai primit deja ce-ai cerut. Trebuie să înveți să ai încredere absolută în asta. Cum să te convingi să crezi? Începe să te prefaci că e așa.
Universul se va reorganiza până când dorințele tale se vor împlini. Nu este nevoie să știi cum va avea loc, ți se va revela mai târziu rezultatul.”

3 Pas: ”Primește – începe să te simți extraordinar  de la ideea că primești sau ai să primești foarte curând ceea ce-ți dorești. Imaginează-ți cum te vei simți cand va veni acel moment. Imaginează-ți acum.
Când acționezi ca să catalizezi o întâmplare e ca și cum ai înota împotriva curentului de apă. Însă când acționezi ca să primești ceva de la Univers, ai senzația că urmezi curentul râului, fără niciun efort… Nu încerca să prevezi ce se va întâmpla și nu avea dubii.”

Acest ”secret” despre care vorbește R. Byrne poate fi aplicat în orice situație în viață :

 • ”Dacă ești mereu în lipsă de timp… declară cu solemnitate că ai timp îndeajuns și îți vei schimba viața!
 • Dacă vrei să slăbești, nu te concentra pe pierderea greutății, ci pe greutatea ta ideală.
 • Dacă vrei să atragi bani, concentrează-te pe bogăție. Reiterează-ți mereu: banii vin cu ușurință și frecvent sau am mai mulți bani decât necesarul. Și nu uita să fii recunoscător pentru ceea ce ai azi.”
 • Crează-ți din timp fiecare zi, gândindu-te la modul în care vrei să treacă și așa îți vei crea intenționat viața.
 • Convinge-te că poți să-ți permiți lucrurile pe care ți le dorești și imaginile vieții tale se vor schimba.”

Nu-ți formula gânduri de tipul: ”într-o zi acea mașină va fi a mea”, pentru că așa gândind mașina ta va fi mereu în viitor.

 • ”Pentru a schimba propria situație, trebuie să schimbi mai întâi propriul mod de a gândi.”
 • Ține minte că ”recunoștința e fără îndoială cea mai bună metodă pentru a atrage multe lucruri în viața ta. E imposibil să primești mai mult, dacă nu ești recunoscător pentru ceea ce ai la moment, pentru că gândurile și emoțiile pe care le emani când nu simți recunoștință sunt toate negative. Așa că FII RECUNOSCĂTOR MEREU PENTRU CEEA CE AI ACUM.”
 • ”O metodă eficace pentru a atrage lucruri bune în viața ta e procesul vizualizării. Când vizualizezi în propriul tău cuget, trimiți o frecvență intensă către Univers. Legea atracției captează acest semnal și îți restituie lucrurile pe care le-ai văzut în minte.
  Când vizualizezi materializezi. Dacă ai fost într-un anumit loc cu mintea, vei ajunge negreșit și cu trupul.” Cum funcționează? ”Imaginea pe care o ai în minte vede rezultatul (visul tău) ca deja realizat, la fel și emoțiile tale. Mintea și corpul tău o văd ca deja verificată. Asta e arta vizualizării.”

Scriitoarea ne îndeamnă să aplicăm cele descoperite în The Secret oricând și oriunde, nu doar cu anumite ocazii:

 • ”Când vrei să atragi ceva în viața ta, asigură-te ca acțiunile tale să nu fie în contradicție cu dorințele tale.”
 • ”Ca o relație să funcționeze, concentrează-te pe calitățile partenerului pe care le apreciezi, dar nu pe motivele numulțumirii.”

Toate pornesc de la gândurile noastre:

 • ”S-a descoperit că mintea reprezintă principalul factor în artele terapeutice.
 • Toate bolile sunt rezultatul stresului… Orice tip de stres pornește de la un gând negativ – poți oricând să-l modifici cu un gând pozitiv…
 • Dragostea și gratitudinea vor dizolva întotdeauna orice negativism din viața noastră…”

Împotriva bolilor râsul e cel mai bun medicament. Pentru a combate o maladie, pe lângă tratament, mai este nevoie de gratitudine, credință, încredre și de cât mai multe momente în care să râzi cât te țin obrajii.

 • ”Dacă ai o boală și te concentrezi pe ea, vobești despre ea cu altcineva, nu faci decât să dai naștere altor celule bolnave. Concentrează-te pe sănătate.”
 • ”Dacă nu te simți prea bine, nu vorbi despre asta… Ascultând alte persoane vorbind despre afecțiunile lor, adaugi energie bolilor lor și le atragi și înspre tine. Schimbă tema discuției!”

Fiți fericiți, gândiți pozitiv și nu încetați nicicând să visați, iar The Secret și aceste articole vă vor aminti despre acestea ca un ghid către succes! Lecturi frumoase! 😉

P:S. pentru cei care preferă filmele, vizualizați filmul The Secret. 🙂

Advertisements

One thought on “Ghidul către succes. Partea II

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s