30 de povești ecranizate: cele mai frumoase pelicule după poveștile cunoscute

Că tot suntem în perioada frumoasă a anului în care devenim, mai copii, mai buni, serile mai leneși,  când vrem să credem în basme și minuni, m-am gândit că ar fi bine să selectez pentru voi o listă de filme care ecranizează nemaipomenit basmele mai vechi și mai noi pe care le-am îndrăgit de când eram copii și pe care întotdeauna, cred că, ne-am dorit să le vedem la televizor. Ei bine, studiourile cinematografice fac aproape minuni așa că au ecranizat în cel mai frumos mod o bună parte di acestea. Să vedem:

Din seria Albă-ca-Zăpada, adaptări după basmul publicat de Frații Grimm:alba ca zapada mv5bmjawmzazmzexof5bml5banbnxkftztgwotcwmda5mte-_v1_ux182_cr00182268_al_alba ca zapada

  1. Mirror Mirror (2012), cu renumita Julia Roberts în rolul diaboliței
  2. Snow White and the Huntsman (2012), cu 2 nominații la Oscar și cu Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron în rolurile principale.
  3. The Huntsman: Winter’s War (2016), plin de acțiune și din nou cu Chris Hemsworth și Charlize Theron ca protagoniști
  4. Maleficent (2014), cred că o veți recunoaște îndată pe Angelina Jolie în rolul vrăjitoarei din povestea „Frumoasei Adormite”.

Trilogiile The Hobbit și The Lord of the Rings, spectacolare ecranizări după besteseller-urile internaționale cu aceleași titluri

the lord of rings the-hobbit

5. The Hobbit: An Unexpected Journey (2012), în mare parte cunoscute și îndrăgite, așa că nu ezitați să le revedeți 😉
The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)
The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

6. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001), seria de filme care a învins nu doar un Oscar și care i-a consacrat pe  Elijah Wood și Orlando Bloom pe arena cinematografică
The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
The Lord of the Rings: The Return of the King (2003).

7. Din seria Harry Potter (2001-2011) 8 filme, iar în acest an a mai apărut prin librării o nouă carte marca J.K. Rowling, care continuă istoria lui Harry, acum angajat la Ministerul Magiei și părinte. Se presupune că în 2017 se vor iniția filmările pentru un nou film despre școala magiei.

cinderella8. Cinderella (2015). Cu siguranță au fost mai multe pelicule care ecranizează povestea „Cenușăresei” (de Frații Grimm), dar acest film ne face să pătrundem în poveste, în toate detaliile ei.

9. The Legend of Tarzan (2016), după o serie de desene animate cu Tarzan pe care le vizionam cu plăcere de când eram copii în sfârșit putem admira istoria acestuia într-o altă lumină, la un nivel mult mai înalt – cinematografic.

10. The Legend of Hercules (2014), istoria cu lux de amănunte a miticului erou grec Hercule.

11. Aladdin and the Death Lamp (2012). Aventurile lui Aladdin, de astă dată, sunt total diferite de cele cu care ne obișnuisem în desenele animate 🙂 Cu o notă ceva mai joasă în rating, e totuți o variantă a poveștii cu lampa fermecată. scufita rosie

12. Red Riding Hood (2011) – un fel de Scufița Roșie pentru maturi. Cu Amanda Seyfried în rolul principal, regizorul încearcă să ne prezinte povestea adevărată și nespusă a „Scufiței Roșii” (de Charles Perrault), total diversă de povestioara cunoscută.

13. Robin Hood (2010), (roman scris de Henry Gilbert) cu Russell Crowe, trebuie să-l vedeți neapărat: 1. pentru că ecranizează istoria renumitului hoț-luptător împotriva bogaților și 2. pentru că Crowe nu joacă în filme proaste. 😉 

14. Enchanted (2007) o versiune modernizată a poveștii despre prințesa fermecată. De astă dată ajunge la New York 🙂 Un amestec de poveste și realitate, marca Walt Disney (musicle)

povesti ecranizate15. Ella Enchanted (2004), o veți admira pe tinerica  Anne Hathaway în rolul fermecatei.

16. Into the Woods (2014) Un amalgam de povești, decorații și cântece în acest musicle, desigur cu o extraordinară apariție a lui Meryl Streep și Anna Kendrick.

17. The Princess Diaries (2001) și The Princess Diaries 2: Royal Engagement (2004) nu sunt tocmai ecranizarea unei povești, dar e, de fapt, povestea modernă a unei prințese. Filme plăcute pentru o seară de relax cu o ciocolată caldă în mână.

18. Alice in Wonderland (2010) viziunea hollywoodiană a romanul „Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll, și Alice Through the Looking Glass (2016) – colorat, decorat, cu aventuri și Johnny Depp 😉

19. Oz the Great and Powerful (2013), un frumos amestec între realitate și poveste, cu James Franco în rolul principal.

20. Jack and the Beanstalk (2009), un film hazliu și plăcut, numai bun pentru o seară în familie.

21. Jack the Giant Slayer  (2013), istoria lui Jack și giganții care au coborât din ceruri.

22. The Jungle Book (2016), în sfârșit îl vedem și pe Mowgly în carne și oase, nu doar în carte și în desene animate, ci și film. O frumoasă ecranizare recentă și bine închegată.

23. D’Artagnan et les trois mousquetaires (2005), dacă nu l-ați vizionat până acum, e timpul s-o faceți. Varianta cinematografică franceză a faimosului roman „Cei trei mușchetari” de Alexandre Dumas.

24. The Three Musketeers (2011), și varianta hollywoodiană a aceluiași roman – spectacolar și plin de mișcare, cu Milla Jovovich printre protagoniști.

25. Mako Mermaids (serial, 2013-2016), până când cea mai bună variantă a „Micilor sirene” (pentru că sunt 3). Adolescentele îl adoră.

26. The Brothers Grimm 2005, cu Matt Damon și Monica Bellucci, istoria artiștilor călători, care se confruntă cu un veritabil blestem din basm…

filme dupa povesti27. Seriile de filme fantastice Iron Man, Captain America, Spiderman, Hulk, Hancock, Thor, The Jumper, Wrath of the Titans, Clash of the Titans, Real Steel, poveștile generațiilor mai noi, care captivează și pe cei mai vârstnici, din colecția Marvel. Ceva dintre Horror: Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013) și toți super eroii adunați în seria de filme The Avengers. Eu le privesc în rând cu copiii 😀

28. Din franciza Pirates of the Caribbean (4 filme: 2003 – 2011) cu Johnny Depp în rolul principal, marca Walt Disney. Și așteptăm în 2017 al 5-lea film 😉

29. Serial: Once Upon A Time (2011) – pres. un serial de poveste urmărit la nivel internațional și cu un rating destul de înalt.

30. La belle et la bête (2014) filmul care m-a fascinat și care mi-a adus în gând ideea să selectez aceste 30 de filme și serii de filme pentru voi. O frumoasă ecranizare a desenului animat arhicunoscut produs de Walt Disney „Frumoasa și Bestia”.  Vincent Cassel și Léa Seydoux și-au jucat rolurile la maxim. Iar în 2017 așteptăm și varianta americană cu Emma Watson protagonistă: Beauty and the Beast.

Vizionare plăcută și sărbători frumoase 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s