9 cărți care te vor ajuta să fii mai organizat, ca să câștigi timp și energie

Vă propun o listă de cărți pe care am selecționat-o informându-mă di mai multe surse.

Magia ordinii. Senzaționala metodă japoneză de a-ți elibera și organiza casa – Marie Kondo, 174 p., un besteseller internațional cu peste 2 milioane de copii vândute în întreaga lume. Publicat in 2015, volumul ocupă locul 1 în clasamentul principalelor cotidiane și te învață cum să-ți transformi locuința într-un spațiu ordonat și mereu curat cu incredibila metodă KonMari, aplicând trei principii de bază: simplifică, organizează și depozitează. Trebuie să-ți organizezi acțiunile într-o succesiune corectă și să păstrezi numai obiectele care-ți sunt cu adevărat dragi, și nu va mai fi nevoie decât să alegi ce să păstrezi și ce să arunci pentru tot restul vieții. Metoda KonMari nu îți va transforma doar spațiul de locuit, vei constata că întreaga ta viață se va schimba. Vei căpăta mai multă încredere în tine, vei avea mai multă energie și te vei simți mai motivat să duci viața pe care ți-o dorești.

Seninătate. 25 de povestiri despre echilibrul interior – Christophe André, 2013, 144 p. Când viața ne tulbură apele, devenim îngrijorați, ne pierdem speranța, ne risipim. Prin cele 25 de istorioare și prin învățămintele lor, cartea te invață cum să-ți păstrezi echilibrul și seninătatea, te invață să savurezi clipa, sa te relaxezi, să zâmbești și să te menții binedispus.

Imperfecți, liberi și fericiți. Practici ale stimei de sine – Christophe André, 2010, 504 p. De astă dată psihiatrul și terapeutul Christophe André te invață să fii tu însuți, să nu îți pese de impresia altora, să acționezi fără să-ți fie frică de eșec sau de judecata celorlalți, să-ți găsești locul printre ceilalți.
Cartea te va ajuta în calea stimei de sine, să o construiești, să o repari, să te accepți pe tine însuți și să te iubești așa imperfect cum ești. Imperfect, liber și fericit.

Cum să-ți ajuti norocul – patru principii simple care îți vor schimba norocul și viața – Richard Wiseman, 2014. Autorul a căutat răspunsul la diverse întrebări despre norocul în viață, în carieră etc. prin intermediul unor cercetări de-a lungul mai multor ani, ce au cuprins interviuri şi experimente cu sute de persoane extrem de norocoase sau ghinioniste. Rezultatele obţinute, prezentate în această carte, indică o manieră nouă de a vedea norocul şi rolul esenţial pe care îl joacă acesta în vieţile noastre. Oamenii nu se nasc norocoşi. Fără să îşi dea seama, oamenii norocoşi folosesc patru principii de bază pentru a aduce norocul în viaţa lor. Aceste principii te vor ajuta să înțelegi cum acţionează norocul.

Arta simplității – Dominique Loreau, 2016, 239 p. Dominique Loreau propune o subtilă alianță a eticii cu estetica, inspirată din filosofiile orientale, vorbește despre arta simplității, care nu înseamnă deloc simplificare. Eseista franceză trăiește de peste treizeci de ani în Japonia și a devenit cunoscută în întreaga lume cu bestsellerul Arta simplității, vândut în sute de mii de exemplare.

Puterea obișnuinței. De ce facem ceea ce facem în viață și în afaceri – Charles Duhigg, 2016, 472 p. Autorul prezintă descoperirile științifice care explică de ce există deprinderile și cum pot fi ele modificate. Cu ajutorul unor istorisiri captivante, Duhigg prezintă un mod nou de a înțelege natura umană și potențialul său.

Mai inteligent, mai repede, mai bine. Află cum să devii mai eficient acasă și la birou – Charles Duhigg, 2016, 488 p. Duhigg ne explică cum putem îmbunătăți lucrurile pe care le facem. Cartea sa reprezintă o explorare a științei productivității, care poate învăța pe oricine cum să aibă succes fără mult stres și cum să reușească să facă mai multe fără să sacrifice lucrurile la care ține cel mai mult.

Super Food în fiecare zi – Jamie Oliver, 2016, 314 p. “Aceasta este cea mai personală carte pe care am scris‑o până acum și, pentru a o alcătui, am întreprins o atentă călătorie în lumea sănătății și a nutriției. Folosindu-mă de o mulțime de rețete culinare incredibile, sper că volumul de față să vă ajute să duceți o viață cât mai sănătoasă, fericită și împlinită. Mâncarea este făcută pentru a fi savurată, împărțită cu alții, pentru a fi un motiv de sărbătoare, iar preparatele culinare sănătoase și hrănitoare trebuie sa fie atrăgător colorate, delicioase și amuzante. În plus, pentru că am studiat intens tot ce ține de domeniul nutriției, vă asigur că nu puteți greși, indiferent ce ați alege de aici. Este de ajuns să culegeți doar câteva idei din acest volum – ele vă vor schimba felul în care vă raportați la mâncare, înarmându-vă cu informațiile de care aveți nevoie pentru a avea succes în domeniul culinar. 
Cu drag, Jamie” (sursa: elefant.ro)

Economisește cu Jamie – Jamie Oliver, 2015, 288 p. Această carte te va învăța cum să gătești mâncare savuroasă și hrănitoare economisind bani, rețete de suflet care te vor umple de bucurie cu mese colorate și energizante, și mai ieftine decât meniurile cumpărate.

Sper să vă fie utile și să vă ajute în transformarile voastre de succes!
Lecturi plăcute! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s